Bodyboarder.nl online bodyboard community
     
  Inloggen or Registreer
 Navigation
Main
 Startpagina
Algemeen
 Contact
 Mailing List
 Vertel verder
Community
 Agenda
 Crew
 Downloads
 Forum
 Gallery
 Links
 Shout Box
 Supporters
 Surveys
Leden
 Account
Informatie
 INFO
 Resources
 TechGFX
 PortedMods
 conrads-berlin

 Google Ads
 Album

Petten 23 okt 05
 Total Hits
We ontvingen
45645792
paginabezoeken sinds 1 maart 2006
Design onzin
zin en onzin binnen bodyboard design
Design onzin
by mocca

Er zijn zoveel benamingen voor shapes en gergelijke op bboards, dat ik hier een klein inzichtje in wil geven. En dan met name allemaal onzin dingen.

1: Elbow pads
elbow pads

Het zijn in principe erg handige dingen om je ellebobogen in vast te zetten. En van verschillende merken kan je ze als acesoire kopen, er op plakken en klaar. Heb je wat meer druk en grip in de bochten. Sommeige fabrikanten plaatsen ze al op de boards (zie voorbeelden), en dat kan erg vervelend zijn. En wel om het volgende. Zo’n board wordt gemaakt met de dimensies van een team rider, en die kan z’n ellebogen dan lekker vastzetten. Is de lengete van je onder arm korten, dan werkt het niet omdat je je elleboog niet vast kan zetten. Als je langere onderarmen heb, dat zet je je elleboog juist op die verhoging, en dat kan dan weer erg oncomfortabel zijn. Dus wil je zo’n board, kijk dan goed of je arm erin past, anders kan je beter een ander board zoeken.

2: Hip grooves/leg channels
hip grooves

Dit is ook weer een geval het werkt goed als je je heupen/benen precies zo neerlegt, anders heb je er weinig aan. Het is minder kritisch als de elbow pads, want met je benen zal je er niet zoveel last hebben als ze niet er precies inliggen. Maar een board kopen omdat ze de “grooves” hebben is niet nodig. Alleen als je DK doet is het wel van wezenlijk belang, maar daarover gaat het volgende hoofdstuk.

3: Shin grooves (DK)

Eigenlijk zoeits als hip-grooves, maar dan voor je scheenbeen tijdens het DK (helaas geen foto van kunnen vinden). Dit is alleen handig als je je been precies zo neerzet als dat de groove loopt. Zet je hem iets anders neer, dan heb je de kans dat je been in de groove glijdt, en je voor jou in een zeer onaangename positie terecht komt. Gelukkig wordt dit bijna niet meer toegepast op de nieuwere boards

4: allerlei benamingen voor cores, decks ed.

Je hebt tegenwoordig 3 soorten cores, PE, PP extruded en PP beaded. Dit is het enige waar je op moet letten, welk core ze hebben en of jij die wilt. Alle excotische benamingen die ze voor hun core (die uiteraard het beste is) geven kan je verder vergeten. Uiteraard is er kwaliteitsverschil, maar die heeft met het productie proces te maken van je core, en aangezien je die toch niet kent hoef je er ook niet stil bij te staan. Het zelfde geld voor de deck, alle exotische benamingen, vergeet ze. Het enige wat belangrijk is of het een open-cell of closed-cell deck is (open-cell = zachter, maar neemt water makkelijker op, dus board wordt zwaarder. Closed-cell, harder, maar neemt bijna geen water op.)

Dit zijn de 4 belangrijkste onzin dingen waar je op moet letten in bboard land, er zijn er uiteraard meer, en zodra ik me ze weer herrinner, komen ze natuurlijk op de site.

Copyright © by Bodyboarder.nl online bodyboard community Alle Rechten Gereserveerd.

Geplubliceerd op: 2006-03-08 (2714 maal gelezen)

[ Ga terug ]
bodyboarder.nl online bodyboard community van Nederland
Bodyboarders United
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL.
PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Powered by PHP-Nuke Platinum

Pagina Rendering: 0.08 Seconden

:: bluetabs phpbb2 style by FF8Jake :: PHP-Nuke theme by www.nukemods.com © ::