Bodyboarder.nl online bodyboard community
     
  Inloggen or Registreer
 Navigation
Main
 Startpagina
Algemeen
 Contact
 Mailing List
 Vertel verder
Community
 Agenda
 Crew
 Downloads
 Forum
 Gallery
 Links
 Shout Box
 Supporters
 Surveys
Leden
 Account
Informatie
 INFO
 Resources
 TechGFX
 PortedMods
 conrads-berlin

 Google Ads
 Album

Pics van Tynuz
 Total Hits
We ontvingen
45644843
paginabezoeken sinds 1 maart 2006
Mocca痴 Tenerife Trip christmas 2006
Welcome to the darkside of Bboarding
Mocca痴 Tenerife Trip christmas 2006

Na een verschrikkelijke vlucht op 20 dec. (vluchten die niet bestonden, bagage waar je anderhalf uur op moest wachten, baliemedewerkers die niet willen meewerken) toch nog op Tenerife aangekomen. Het weer valt beetje tegen, wat wind, beetje koud (dus zo地 18コC) en totaal flat (maar dat wist ik al na de surfcheck in Nederland). Maar het is toch bijna kerst, en er valt dus erg veel te doen ipv te boarden. Maar er toch nog een dagje tussen uit kunnen glippen om naar Playa de las Americas te gaan en een surfshop te bezoeken. Aldaar een leuk boardje op de kop kunnen tikken (Genesis, Aritz Larrinaga model). Had dit model toch al een paar jaar op m地 verlanglijstje staan.
24&25 december gezellig kerst gevierd met de familie, en een nieuw boardshort & DVD (the home 2,) gekregen. Ondertussen was de temperatuur naar de 25コC geschoten en stond er een kleine Calima (betekend dus de gehele dag offshore wind) en de swell begon te arriveren. Dus de 26ste maar richting Las Americas gegaan om een mooie 1 meter swell binnen te zien rollen. Er dus maar bij Picos de las Palmeras (of La Izquerda of Spanish left, het is maar net aan wie je her vraagt hoe de spot het) erin gegaan. Het is een lekkere holle, krachtige golf dat over ondiep rif breekt., check www.wannasurf.com maar. Super relaxte sessie gehad, goed m地 nieuwe board kunnen uittesten. Hij is lekker snel, en blijft goed in de face hangen als het erg hol wordt. Veel tube time gehad, beetje carven en cutbacks. Een leuke opwarmer voor de volgende dag, wanneer de swell richting de 1.5 meter zal gaan (canarische meters, geen Hollandse of Domburgse Knipoogje)
De 27ste dus weer naar Las Americas gereden, en aangezien het al heel erg druk was op Las Palmeras, maar bij Billboards (of Derecha del Cartel, tis maar weer wie je spreekt) er ingegaan. En inderdaad, een solid 1-1.5 meter swell kwam binnen rollen. Er 20 minuten in gelegen zonder ook mar 1 golf te pakken. Lag steeds net verkeerd en zo. Toen iets dieper gaan liggen, en ja hoor meteen een peak die op me afkomt. Pak hem, maak de bottom turn en zie dat er iemand op me indropt. Dus ik moest wel even straight gaan, maar aangezien ik erg diep lag, moet op deze spot de take-off goed zijn. En door het in droppen ging dat dus niet meer. Meteen toen ik straight ging zag ik iemand op het rif in enkeldiep water staan, en toen was het al te laat. Ik knalde zo met m地 been op het rif. Na een paar keer rollen, toen ik eindelijk stil lag, kon ik m地 been inspecteren. En ik keek toen zo in een gat van 5 lang, 2 breed en 1 diep (cm) net boven m地 knie waar het vet en bindweefsel uithangt. Naar de kant gestrompeld en 112 gebeld (ja ja het is het zelfde nummer als in ons kikkerlandje). Door de ambulance opgehaald en naar het ziekenhuis gebracht. EN ik zweer het je, ziekenhuizen zijn er om je te laten lijden niet om je beter te maken. Betadine prikt niet zeggen ze, nou dus wel als je het rechtstreeks in zo地 gat spuit. Een uur liggen wachten in m地 natte wetsuit (dus koud) totdat eindelijk de dokter kwam (ondertussen natuurlijk 300 mensen bij me wezen kijken, maar niemand die iets deed). En toen was er een klein gelukje, het gat kon worden gedicht met 5 hechtingen, maar omdat het zo地 gat was en er dus behoorlijk wat spanning opstaat, mocht ik alleen rusten anders kon de wond zo weer openspringen. Antibiotica en pijnstiller meegekregen, waarom weet ik niet want de pijn viel eigenlijk mee. En toen was ik thuis en was de adrenaline uit m地 bloed en de verdoving voor de hechtingen uitgewerkt. En toen wist ik waarom in die pijnstillers had meegekregen. Wat een pijn, hoef hier natuurlijk niet te vertellen dat ik niet erg goed heb geslapen de eerste nacht. De komende dagen zat lopen er niet in, maar erg was het niet, aangezien ik toch moest rusten. Zelfs naar de WC gaan ging niet zonder krukken. De 31ste heb ik het nog gered om een diner te hebben met de familie, waarna zij nog lekker verder gingen feesten lag ik boven met m地 been omhoog te wachten tot het 12 uur was. Op 1 januari nog wel naar Las Americas gegaan (25コC, 1-1.5 meter swell) om foto痴 te schieten. Als ik niet m地 nieuwjaars duik kan doen, dan maar zo m地 kick halen. En ook al kan je er zelf niet in, je krijgt toch wel een kick als je de boarders diepe tubes, airs rolls enz. ziet maken. De foto痴 komen in de gallery te staan.
2 januari eindelijk terug naar de dokter om de hechtingen eruit te laten halen. Maar helaas, het was nog niet genoeg genezen, dus kom maar over twee dagen terug. Dus 4 januari weer terug, en ja hoor de hechtingen mochten er eindelijk uit. Maar helaas, niet omdat het genezen was, maar omdat het was gaan onsteken. En de volgende dag moest de ontsteking minder zijn, anders weer terug. En je raadt het natuurlijk al, de volgende dag terug. Omdat het nog steeds redelijk ontstoken was, mocht nog eens 5 dagen niks doen. Het enige lopen mocht van de bed of bank naar de wc. Want omdat het onstoken was en nog niet helemaal genezen, was de kans groot dat het opensprong als ik er teveel kracht op zou zetten. En elke dag moest ik een shot penicilline in m地 reet hebben en ontstekingsremmers moest slikken. En wat bleek, ben wat allergisch voor die dingen, dus na elke keer er 1 te hebben geslikt, had ik een uur lang overal jeuk. Na 5 dagen er dus weer uit en op zoek naar Punta Blanca, een super sucky reefbreak, ideaal om te bboarden. Omdat de oude weg ernaartoe afgesloten was omdat precies daar weer eens appartementen worden gebouwd (waar niet op Tenerife), was het even zoeken naar de alternatieve weg. Na ongeveer 300x te hebben gevraagd, er toch nog gekomen. En er kwamen leuke 1-1.5m setjes binnen (pppppppppppppfffffffffffffff het eiland van de 1-1.5 meter setjes Knipoogje). Helaas lagen er geen bboarders in, alleen surfers, maar toch nog een aantal foto痴 geschoten. Daarna nog even naar Las Americas gereden en ook wat foto痴 geschoten. Weer alleen surfers, weet niet waar alle bboarders waren gebleven.
Op 14 januari weer naar huis, na weer een vlucht met ellende. Thuis ook nog even naar de dokter geweest, en moet nog rekening houden met 6-8 weken rusten voordat m地 knie weer normaal is. Daarna waarschijnlijk wel wat fysiotherapie om hem soepel te krijgen.

Het is dus niet de trip geworden waar ik op had gehoopt. Weinig geboard, niet de Teide beklommen, geen foto痴 kunnen maken (afgezien van de surf en bboard foto痴 dan). Maar het is niet allemaal treurnis geweest. De kleine heeft heel erg genoten, heb lekker kunnen lezen, en het weer was fantastisch.

Maar zoals ze zeggen, no pain no gain en you win some you loose some.

En nu de gedachten zetten op de volgende trip, en hopen dat ik dan wel goed scoor.

Copyright © by Bodyboarder.nl online bodyboard community Alle Rechten Gereserveerd.

Geplubliceerd op: 2007-02-05 (1642 maal gelezen)

[ Ga terug ]
bodyboarder.nl online bodyboard community van Nederland
Bodyboarders United
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL.
PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Powered by PHP-Nuke Platinum

Pagina Rendering: 0.11 Seconden

:: bluetabs phpbb2 style by FF8Jake :: PHP-Nuke theme by www.nukemods.com © ::