Bodyboarder.nl online bodyboard community
     
  Inloggen or Registreer
 Navigation
Main
 Startpagina
Algemeen
 Contact
 Mailing List
 Vertel verder
Community
 Agenda
 Crew
 Downloads
 Forum
 Gallery
 Links
 Shout Box
 Supporters
 Surveys
Leden
 Account
Informatie
 INFO
 Resources
 TechGFX
 PortedMods
 conrads-berlin

 Google Ads
 Album

Reef
 Total Hits
We ontvingen
44113997
paginabezoeken sinds 1 maart 2006
Golven pakken
inpaddelen
Zodra je de line up (plek waar de golven beginnen te breken) hebt bereikt moet je alvorens een golf te pakken de juiste golf te kiezen. Dit besluit omvat vele factoren zoals de keuze tussen of de linkersectie of de rechtersectie van de een bijna brekende golf, de potentie van de golf ten opzichte van de set (serie golven), en de manier waarop de golf breekt. Ook moet je rekening houden of je genoeg snelheid hebt of kan bereiken om de golf te pakken en of je je het brekende deel van de golf voor kun blijven of nog beter of je in de barrel kan komen. Ervaring is het belangrijkste factor in je keuze om voor een bepaalde golf te gaan.

Zodra je de golf hebt gekozen die je wil pakken, draai dan en hou de golf achter je en kijk in de richting van het strand en begin te flipperen, doe dit op het juiste moment om je krachten te sparen en snelheid te maken op het juiste moment. Ook hier krijg je meer inzicht in naar mate je meer ervaring hebt. Om op de juiste plek op de golf te blijven kan je met 1 arm of met beide armen mee peddelen om meer snelheid te krijgen. Als je op de juiste plek op de golf zit zal je voelen dat de golf je na een tijdje vooruit begint te duwen. Om op de golf te blijven moet je soms nog even door paddelen. Dit kan met één arm worden gedaan, terwijl andere de nose vast houd voor stabiliteit, en ook om de nose iets naar beneden te duwen. De keuze welke arm je gebruikt om te peddelen hang af van welke richting je op de golf kiest. Als je naar rechts wil moet je met je linkerarm peddelen en vice versa.

Zodra de golf je vooruit begint te duwen moet je verder naar achter gaan liggen op je board. Op dat moment moet je al besloten hebben op je naar links of naar rechts gaat op de golf. Als je naar rechts gaat moet je rechterarm langs de rechter rail liggen en moet je met je rechterhand de nose vast pakken. Met je linkerhand moet je de linker rail vast paken, ongeveer halverwege de rail met je elleboog iets omhoog. Zo kan je je board in de juiste hoek op de golf zetten. Als je naar links gaat moet je alles precies andersom doen.

Nu moet je een bottom turm maken, dat is de bocht die je moet maken na je take of ga met je gewicht de kant op hangen die je op wil gaan en leun op je arm aan de kant die je op wilt gaan. Trek je board iets omhoog met je andere arm. Nu begi nje te draaien en kan je zelf je ideale lijn over de face van de golf kiezen.

Copyright © by Bodyboarder.nl online bodyboard community Alle Rechten Gereserveerd.

Geplubliceerd op: 2006-03-19 (2655 maal gelezen)

[ Ga terug ]
bodyboarder.nl online bodyboard community van Nederland
Bodyboarders United
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL.
PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Powered by PHP-Nuke Platinum

Pagina Rendering: 0.06 Seconden

:: bluetabs phpbb2 style by FF8Jake :: PHP-Nuke theme by www.nukemods.com © ::